نمرات

نمرات

در بخش نمرات ، معلمین و مسئولین می توانند به صورت روزانه، نمرات دانش آموزان را وارد سیستم نمایند. پس از ثبت نمرات ، برای اولیا نوتیفیکیشن ارسال می شود و آنها می توانند از وضعیت تحصیلی دانش آموز خود مطلع شوند. همچنین در این بخش شما میتوانید با فعالسازی آیکون ارسال پیامک نمره را به صورت پیامک به اطلاع اولیا برسانید. برای اینکار لازم است در هنگام ثبت نام کاربر باید شماره ی موبایل ثبت شده باشد. 

به منظور وارد کردن نمرات، ابتدا باید در قسمت اسامی آزمون ها که در تَب دوم است، نام های آزمون را ثبت کنید. برای مشاهده نحوه اضافه کردن اسامی آزمون به بخش راهنمای اسامی آزمون مراجعه نمایید.

نحوه وارد کردن نمرات

در قسمت نمرات بر روی گزینه "افزودن" کلیک نمایید. نمرات را می توان به دو صورت وارد سیستم نمود:

  • دستی
  • گروهی از طریق فایل اکسل 

ورود نمرات

وارد کردن نمرات به صورت دستی

ابتدا بر روی گزینه افزودن کلیک کرده و سپس گزینه "افزودن دستی" را انتخاب نمایید. سپس فیلدهای زیر را پر نمایید.

ورود نمرات مدیار

  • آزمون : در این بخش از میان آزمون هایی که قبلا در بخش "اسامی آزمون ها" تعریف نموده اید باید یکی از اسامی آزمون را انتخاب نمایید. برای مثال شما می خواهید هر هفته نمره کلاسی برای درس ریاضی وارد نمایید و آنها را در کارنامه وارد نمایید. در صورتی که بخواهید در کارنامه 4 ستون جداگانه ایجاد شود و در هر ستون، نمره ریاضی هر هفته به صورت جداگانه ثبت شود باید اسم آزمون هر هفته متفاوت باشد و نمرات را با یک نام ثبت نکنید. برای مثال نمره هفته اول را در قسمت آزمون نام کلاسی1 را انتخاب کنید و برای هفته دوم در قسمت آزمون، نام کلاسی2 را انتخاب کنید. (نحوه افزودن اسامی آزمون ها در راهنمای مربوط به این بخش قرار داده شده است)  اما اگر می خواهید میانگین نمرات چهار هفته در یک ستون در کارنامه قرار گیرد، نمرات هفته های مختلف را با یک نام وارد نمایید . برای مثال کلیه نمرات ریاضی را با نام کلاسی ثبت نمایید. در این صورت یک ستون در کارنامه ایجاد می شود و میانگین نمره هفته اول، دوم، سوم و چهارم در ستون قرار می گیرد ولی در صورتی که نمرات را با نام های مختلف در سیستم ثبت نمایید در هنگام ایجاد کارنامه می توانند مشخص کنید کدام نمرات در کارنامه قرار گیرد و برای هر یک از آنها یک ستون جداگانه در کارنامه ایجاد می شود و اگر بیش از یک آزمون را انتخاب نمایید در ستون "نمره نهایی" ، میانگین نمرات را محاسبه می کند و نمایش می دهد.
  • پایه : در این بخش پایه موردنظر را که می خواهید نمره وارد نمایید انتخاب کنید. برای مثال پایه دوازدهم
  • درس : با انتخاب پایه ، درس ها فیلتر می شوند و فقط درس های مربوط به همان پایه را مشاهده می کنید. برای مثال وقتی پایه را دوازدهم انتخاب نمایید ، فقط درس های پایه دوازدهم را نمایش می دهد و شما باید درس مربوطه را انتخاب نمایید.
  • زیر درس: یکی از مواردی که در ورود نمرات وجود دارد این است که ممکن است هر درس زیر مجموعه ای داشته باشد که با عنوان زر درس میتوانید در کارنامه اعلام کنید. برای مثال برای درس فارسی زیر درس های خواندن و نوشتن را تعریف کنید. یا ممکن است برای هر فصل دروس نمره تعریف کنید. میتوانید عناوین فصل ها را به عنوان زیر درس تعریف کنید.  
  • کلاس : با انتخاب پایه ، کلاس های آموزشگاه فیلتر می شوند و فقط کلاس های همان پایه را نمایش می دهد. برای مثال وقتی پایه را دوازدهم انتخاب نمایید فقط کلاس های دوازدهم تجربی، دوازدهم ریاضی و ... را مشاهده می کنید و از بین کلاس های موجود باید کلاس موردنظر را انتخاب نمایید.
  • تاریخ : در این قسمت تاریخ همان روز به صورت پیش فرض قرار می گیرد ولی می توانید تاریخ دیگری را انتخاب نمایید. برای مثال شما در تاریخ 30 آذر می خواهید نمرات آزمونی که در تاریخ 20 آذر برگزار شده است را وارد نمایید. در قسمت تاریخ ، 30 آذر را نشان می دهد ولی شما می توانید تاریخ را تغییر دهید و 20 آذر را انتخاب کنید.
  • نوع : در این بخش نوع نمره که به صورت توصیفی باشد یا عددی را مشخص نمایید. (در صورتی که نوع نمره را عددی انتخاب نمایید، فیلد "ماکزیمم(از چند نمره)" فعال می شود و شما باید تعیین کنید که آزمونتان از چند نمره بوده است برای مثال از 20 نمره یا از 10 نمره)
  • نمره پیش فرض : در صورتی که همه دانش آموزان کلاس یا اکثریت آنها یک نمره مشترک کسب کرده اند ، می توانید به جای اینکه برای تک تک دانش آموزان نمره را ثبت کنید یکبار در نمره پیش فرض وارد نمایید تا همان نمره برای همه دانش آموزان قرار گیرد. برای مثال در کلاس 20 دانش آموز وجود دارد که 17 دانش آموز در آزمون نمره 20 بدست آورده اند و تنها سه نفر از دانش آموزان نمرات دیگر کسب کرده اند. می توانید در قسمت نمره پیش فرض نمره 20 قرار دهید و این نمره برای کل دانش آموزان قرار می گیرد سپس نمره همان سه دانش آموز را تغییر دهید.
  • توضیحات پیش فرض : در صورتی که بخواهید برای نمرات ، توضیح وارد نمایید و این توضیحات برای همه دانش آموزان کلاس یا اکثر آنها قرار گیرد ، به جای اینکه به صورت تکی برای همه آنها توضیح را وارد نمایید می توانید بخش توضیحات پیش فرض را پر نمایید و برای همه دانش آموزان قرار می گیرد.
  • نحوه ارسال نمرات : در انتها می توانید مشخص نمایید که پس از ورود نمرات به سیستم برای اولیا نوتیفیکیشن ارسال شود و یا پیامک ارسال شود. لازم به ذکر است برای ارسال پیامک به اولیا باید شماره آنها در سیستم ثبت شده باشد. همچنین در صورتی که نمی خواهید دانش آموزان نمرات را ملاحظه کنند می توانید گزینه "عدم نمایش به دانش آموز" را فعال نمایید. (زمانی که شما دانش آموزان را در سیستم وارد می کنید دو نوع رمز با عنوان "رمز عبور" و "رمز عبور دانش آموز" می توانید برای آنها وارد نمایید. در صورتی که کاربر با نام کاربری و رمز عبور دانش آموز وارد سیستم مدیار شود و شما گزینه "عدم نمایش نمره به دانش آموز" را فعال کرده باشید دانش آموز نمی تواند نمره خود را مشاهده کند ولی اگر همان کاربر با نام کاربری و رمز عبور وارد سیستم شود نمره برایش ارسال شده و نمایش داده می شود)

نمرات

با مشخص کردن نام کلاس ، اسامی دانش آموزان همان کلاس نمایش داده می شود و شما می توانید نمرات را ثبت کنید. لازم به ذکر است در فیلد وضعیت، شما باید از سه وضعیت حاضر ، غیبت موجه و غیبت غیرموجه یکی را انتخاب نمایید. در صورتی که وضعیت دانش آموز در حالت "حاضر" باشد، فیلد نمره فعال می شود و شما می توانید نمره را وارد نمایید. در صورتی که وضعیت دانش آموزان در حالت "غیبت موجه" باشد فیلد نمره غیر فعال می شود و سیستم نمره ای برای دانش آموز ثبت نمی کند. همچنین دانش آموزانی که وضعیت آنها در حالت "غیبت غیر موجه" باشد فیلد نمره غیر فعال می شود و به صورت اتوماتیک برایشان نمره صفر منظور می شود. همچنین در قسمت توضیحات می توانید متن وارد نمایید. پس از ورود نمرات بر روی گزینه ثبت کلیک نمایید تا نمرات در سیستم ثبت شود.

ورود نمرات مدیار

 وارد کردن نمرات به صورت گروهی از طریق فایل اکسل

به منظور وارد کردن نمرات به صورت گروهی و از طریق فایل اکسل، ابتدا بر روی گزینه افزودن و سپس "قالب اکسل" کلیک نمایید .

نمرات در سامانه مدیار

سپس پنجره ای باز می شود و باید فیلدهای آزمون ، پایه ، درس ، کلاس ، تاریخ ثبت و نوع نمره را وارد نمایید. با انتخاب پایه ، دروس و کلاس های همان پایه فیلتر می شود و به شما نمایش داده می شود و شما باید درس و کلاس موردنظر را انتخاب نمایید. برای مثال وقتی شما پایه را دوازدهم انتخاب نمایید در قسمت درس ، فقط دروس پایه دوازدهم نمایش داده می شود و در قسمت کلاس نیز فقط کلاس هایی که در پایه دوازدهم قرار دارند نشان داده می شوند. سپس بر روی گزینه "دانلود قالب اکسل" کلیک نمایید و در فایل اکسل دانلود شده ، نمرات را وارد نمایید. 

ورود نمرات گروهی مدیار

پس از تکمیل فایل اکسل و ذخیره آن بر روی سیستم خودتان ، بر روی گزینه "افزودن با اکسل" کلیک کرده و فایل اکسل را انتخاب و آپلود نمایید. به این ترتیب نمرات از طریق فایل اکسل و به صورت گروهی وارد سیستم می شوند.

افزودن گروهی نمرات مدیار

نحوه جستجو یا سرچ نمرات

شما می توانید از قسمت سرچ ، بر اساس فیلدهایی که قرار داده شده و مدنظر شما می باشد، نمرات را فیلتر و دسته بندی نمایید. دسته بندی نمرات می تواند بر اساس نام دانش آموز، نام آزمون ، پایه ، کلاس ، تاریخ آزمون ، درس و ایجادکننده باشد. شما با انتخاب یک یا تعدادی از فیلدها می توانید نمرات را سرچ و دسته بندی کنید. 

نکته : همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید فیلد درس و دانش آموز غیرفعال می باشد و شما نمی توانید انتخاب نمایید. با انتخاب پایه فیلد درس فعال می شود و فقط دروس همان پایه را به شما نشان می دهد و می توانید درس موردنظر را انتخاب نمایید. به عنوان نمونه وقتی شما پایه را دوازدهم انتخاب کنید در فیلد درس فقط دروس پایه دوازدهم نمایش داده می شوند و شما از بین دروس می توانید درس مورد نظر را انتخاب نمایید. همچنین با انتخاب کلاس ، فیلد دانش آموز فعال می شود و فقط اسامی دانش آموزان همان کلاس را می توانید مشاهده کنید و از بین آنها یکی را انتخاب نمایید. برای مثال وقتی کلاس را "دوازدهم ب" انتخاب کنید در فیلد دانش آموز فقط اسامی دانش آموزانی که عضو کلاس "دوازدهم ب" هستند نمایش داده می شود و شما می توانید از بین آنها یکی را انتخاب نمایید.

جستجو نمرات مدیار

نحوه ویرایش گروهی نمرات

ویرایش نمرات به صورت تکی و گروهی امکان پذیر می باشد. در صورتی که بخواهید نمرات تعداد زیادی از دانش آموزان را ویرایش نمایید ، به جای ویرایش تکی نمرات که امری زمان بر می باشد می توانید از گزینه ویرایش گروهی نمرات استفاده نمایید تا در زمان شما صرفه جویی شود. برای این کار ابتدا دانش آموزانی که می خواهید نمره آنها ویرایش شود را تیک بزنید تا مشخص شوند و سپس گزینه "ویرایش" را از بالای صفحه انتخاب نمایید . پس از ویرایش نمرات دانش آموزان، گزینه ثبت را بزنید تا نمرات جدید درج شوند. در زمان ویرایش نمرات می توانید نام درس ، نام آزمون ، تاریخ آزمون و نمره دانش آموزان را ویرایش نمایید.

ویرایش نمرات

نحوه حذف گروهی نمرات

برای حذف نمرات تعداد زیادی از دانش آموزان می توانید از گزینه "حذف گروهی نمرات" استفاده نمایید. زیرا حذف تعداد زیادی از نمرات دانش آموزان به صورت تکی امری زمان بر می باشد. برای این کار ابتدا دانش آموزانی که می خواهید نمره شان حذف شود را انتخاب نمایید و کنار اسمشان را تیک بزنید و سپس از بالای صفحه گزینه "حذف" را انتخاب نمایید. 

حذف نمرات

ویرایش و حذف تکی نمرات

در صورتی که بخواهید نمره یکی از دانش آموزان را ویرایش یا حذف نمایید باید بر روی گزینه عملیات که روبروی اسم هر دانش آموز وجود دارد کلیک نمایید و سپس گزینه ویرایش یا حذف را انتخاب نمایید. وقتی بر روی گزینه "ویرایش" کلیک کنید می توانید نام درس ، نام آزمون ، تاریخ و نمره دانش آموز موردنظر را ویرایش نمایید.

نمرات

نکته : در بخش نمرات مدیر و مسئولینی که مدیر به آنها دسترسی به بخش نمرات را داده است می توانند نمره تمامی کلاس ها و معلمین را مشاهده کنند ولی هر یک از معلمین تنها نمرات مربوط به کلاس خود و درسی که تدریس می کنند را می توانند ملاحظه کنند. برای مثال معلم ریاضی کلاس دوازدهم انسانی نمی تواند نمرات درس دینی کلاس دوازدهم انسانی را مشاهده کند.

نکته : در بخش نمرات ستون نام ، آزمون ، درس ، نمره و تاریخ را می توانید سُرت نمایید.

نکته : در انتهای صفحه نمرات، گزینه خروجی اکسل وجود دارد و شما می توانید از کلیه نمرات وارد شده خروجی اکسل تهیه نمایید. همچنین می توانید از قسمت "جستجو" که در بالای صفحه قرار دارد نمرات را دسته بندی نمایید و از آنها خروجی اکسل تهیه نمایید. برای مثال شما می توانید نمرات درس ریاضی و کلاس دوازدهم ریاضی را فیلتر نمایید و سپس از نمرات خروجی اکسل تهیه نمایید.

نکته : در هنگام وارد کردن نمرات به صورت گروهی و از طریق فایل اکسل ، هر یک از فایل های اکسل مختص یک درس و یک کلاس می باشد. در واقع نمی توان در یک فایل اکسل نمرات چندین درس یا چندین کلاس را به صورت همزمان وارد کرد و برای هر کلاس و درس به صورت جداگانه باید فایل اکسل دانلود نمایید.

فیلم آموزشی وارد کردن نمرات دانش آموزان

اسامی آزمون ها

در بخش اسامی آزمون ها ، نام دسته بندی نمرات خود را وارد کنید. برای مثال آزمون کلاسی ، نیم ترم اول یا ترم اول. زمانی که معلم بخواهد در قسمت نمرات، نمرات دانش آموزان را وارد نماید باید مشخص کند که نمره وارد شده متعلق به چه آزمونی است . برای مثال اگر نمره مربوط به آزمون کلاسی باشد باید نام کلاسی را انتخاب کند و اگر نمره مربوط به آزمون ترم اول است باید آزمون ترم اول را انتخاب نماید. 

نحوه وارد کردن اسامی آزمون

برای وارد کردن اسامی آزمون ها ابتدا بر روی گزینه "افزودن" کلیک نمایید و سپس فیلدهای زیر را پر کنید.

  • آزمون : عنوان نمره را وارد نمایید. برای مثال کلاسی، میان ترم . بهتر است عنوان آزمون یک نام عمومی باشد تا تمامی معلمین بتوانند از آن استفاده نمایند. مثلا کلاسی شیمی دوازدهم اشتباه است زیرا فقط معلم درس شیمی پایه دوازدهم می تواند از آن استفاده نماید ولی عنوان کلاسی درست است و کلیه معلمین می توانند از آن استفاده نمایند. زمانی که بخواهید کارنامه ایجاد نمایید در تیتر ستون کارنامه، نام آزمون که در این قسمت وارد نموده اید و در قسمت نمرات برایش نمره ثبت کرده اید قرار می گیرد.
  • ضریب آزمون : در این قسمت می توانید ضریب آزمون خود را وارد نمایید. برای مثال آزمون کلاسی ضریب 1 ، آزمون میان ترم ضریب 2 و آزمون پایان ترم ضریب 3 دارد. این ضریب در هنگام ایجاد کارنامه محاسبه می شود و در معدل تاثیرگذار می باشد.

در صورتی که می خواهید برای یک نام آزمون بیشتر از یک نمره ثبت کنید تیک "این آزمون می تواند به ازای هر دانش آموز در هر درس بیش از یک نمره داشته باشد" را بزنید. در غیر این صورت با ایت پیغام مواجه می شوید ولی باید دقت داشته باشید که در این صورت در کارنامه خطا ایجاد خواهد شد. به این صورت که اگر دو نمره برای یک در در یک آزمون وارد شده باشد در کارنامه یکی از این نمرات در نظر گرفته نمیشود. درحالت کلی میتوان گفت این مورد برای کسانی که قصد صدور کارنامه ندارند کاربرد دارد.

نمرات مدیار

برای مثال اگر می خواهید برای آزمون کلاسی هر هفته یا هر روز برای دانش آموز نمره وارد کنید تیک آن را بزنید ولی برای آزمون پایان ترم برای هر درس فقط یک نمره وارد می شود و یکبار آزمون برگزار می شود در نتیجه می توانید تیک آن را نزنید.

  • مدرس : در این قسمت اگر می خواهید نام آزمون را تمامی معلمین در پنل خودشان مشاهده کنند و برای آن نمره وارد نمایند باید گزینه "عمومی" را انتخاب نمایید ولی اگر می خواهید فقط یک معلم خاص، نام آزمون را مشاهده کند در این قسمت نام معلم موردنظر را انتخاب نمایید. برای مثال آزمون کلاسی یک عنوان عمومی است و کلیه معلمین می توانند از آن استفاده و نمره وارد کنند پس بهتر است روی گزینه عمومی قرار دهید ولی در صورتی که عنوان آزمون، میان ترم شیمی دوازدهم باشد باید در بخش مدرس ، نام دبیر شیمی دوازدهم را انتخاب نمایید زیرا دبیران دیگر نمی توانند از آن استفاده کنند. مثلا دبیر ریاضی نمی تواند این عنوان را برای وارد کردن نمرات ریاضی دانش آموزان استفاده کند.
  • تاریخ برگزاری : در این قسمت می توانید تاریخ برگزاری آزمون را وارد نمایید. پر کردن این فیلد ضروری نمی باشد.

اسامی آزمون مدیار

نحوه ویرایش و حذف اسامی آزمون ها

به منظور ویرایش یا حذف هر یک از این اسامی، بر روی گزینه عملیات کلیک نمایید و گزینه ویرایش یا حذف را انتخاب کنید.

حذف اسامی آزمون مدیار

نکته : مدیر به بخش اسامی آزمون ها دسترسی دارد و می تواند از قسمت کاربران و بخش "دسترسی ها" تعیین کند که چه افرادی به این بخش دسترسی داشته باشند. بهتر است مدیر یا مسئولین اسامی آزمون ها را تعیین و وارد نمایند و معلمین به این بخش دسترسی نداشته باشند و فقط نمرات را وارد نمایند. زیرا ممکن است هریک از معلمین با توجه به نام کلاس و درسی که تدریس می کند برای نمرات خود، اسامی آزمون تعریف نمایند و به همین دلیل ممکن است موجب سردرگمی و شلوغی بخش اسامی آزمون ها شوند.

آموزش تصویری وارد کردن اسامی آزمون ها در بخش نمرات